Huis leegruimen na overlijden

Het verlies van een dierbare is emotioneel en in korte tijd moet er veel geregeld worden. Een uitvaart organiseren, rouwkaarten sturen, een bezoek aan de notaris, de administratie afwikkelen. Daarnaast is het huis leegruimen na overlijden vaak een grote klus. Ontbreekt het u aan tijd of is het huis leegruimen te beladen?

Wij begeleiden u bij het ontruimen van de woning na overlijden of nemen u dit geheel uit handen.

Huis leegruimen na overlijden

Werkwijze huis leegruimen na overlijden

Nadat u gebeld heeft voor het huis leegruimen na overlijden, komen we snel persoonlijk bij u langs. We nemen rustig de tijd om naar uw verhaal te luisteren. Wat was uw relatie met de overledene en wat gaat er nu gebeuren met het huis? Zijn er vrienden of familie die u kunnen helpen bij de woning leegruimen? Wilt u zelf de waardevolle en persoonlijke spullen en papieren uitzoeken? Of heeft u liever dat wij deze apart leggen?

Samen met u lopen we door het huis: welke spullen gaan er weg en waar wilt u dat het naartoe gaat? Moet het huis binnen een bepaalde tijd klaar zijn, dan passen we onze planning hierop aan. Als er een opleveringsinspectie komt van de verhuurder of makelaar, bekijken we samen wat hiervoor nodig is.

Waar kunnen we u mee helpen?

  • Sorteren van spullen: wat heeft (emotionele) waarde en wat kan weg
  • Bruikbare spullen naar nieuwe eigenaar
  • Recycling van apparaten, plastic, klein chemisch afval etc. in de milieustraat
  • Afval netjes afvoeren
  • Opkopen inboedel na overlijden 
  • Bezemschoon opleveren
  • Huis in oorspronkelijke staat brengen voor opleveringsinspectie 

> Meer over opkopen inboedel 

Huis ontruimen na overlijden: in verpleeghuis of zorgcentrum

Als uw dierbare overlijdt in een zorgkamer of verpleeghuis is dat vaak extra moeilijk. In een emotionele tijd moet u de kamer of het huis leegruimen na overlijden, vaak binnen een paar dagen of soms zelfs binnen 24 uur. 

We komen het liefst persoonlijk bij u langs. Maar als er weinig tijd is, kunnen we uw wensen ook per telefoon bespreken. Denkt u vast na over de volgende vragen: zijn er spullen die moeten blijven staan? Moet de vloerbedekking verwijderd worden? Blijven de gordijnen hangen? Daarna ontvangt u per mail een uitgewerkte offerte van ons.

Op de afgesproken dag maken we de kamer leeg en bezemschoon. Emotioneel waardevolle spullen houden we voor u apart; bijvoorbeeld foto’s, brieven en sieraden. Bruikbare spullen krijgen een nieuw doel, de rest wordt gerecycled. Tot slot leveren we de kamer aan u op of aan de verpleging of technische dienst.

>> Meer over onze tarieven
>> Vrijblijvende offerte aanvragen

Voor vragen, advies of een vrijblijvende offerte voor uw situatie

Meer informatie

R. Sanne
9 reviews

Ze waren snel en efficiënt in het leeghalen van de woning en zorgden ervoor dat alles netjes en georganiseerd werd achtergelaten. Het bedrijf zorgde voor een zorgvuldige en respectvolle afhandeling van de situatie.

A. Peter
12 reviews

Het team was vriendelijk en professioneel en namen de tijd om ervoor te zorgen dat alles naar wens was. Het was een emotionele tijd voor mij, omdat de woning van mijn overleden grootmoeder moest worden ontruimd

M. Petra
7 reviews

Het team was zeer vriendelijk en behulpzaam, en ze werkten samen om ervoor te zorgen dat alles soepel verliep. Ze hielpen me ook bij het sorteren van de spullen die ik wilde houden en zorgden ervoor dat de rest werd afgevoerd op een milieuvriendelijke manier.